Вести

Председник Општине Мали Иђош добровољно је дао крв 110 пута

Марко Лазић (64), председник Општине Мали Иђош, пре неколико дана добровољно је дао крв по 110. пут, и постао још један тихи јунак нашег доба, којима је хуманост на првом месту.

– Први пут сам дао крв давне 1978. године у Суботици и од тада то чиним увек када сам у прилици. Сматрам да је ово начин којим помажемо свима којима је то неопходно, а, на жалост, видимо да има доста саобраћајних несрећа, где је повређеним људима потребна крв, као и пацијентима у болницама – каже за Информер Лазић и додаје да га посебно боли кад чује апеле из Завода за
трансфузију крви да недостаје ове драгоцене течности.

За њега је то, каже, људски и нормално да се добровољно даје крв, а позива и све здраве и “праве” људе у Србији да и они то чине.

– Поручујем им да то ништа не боли, не плаћа се, а потребно је, уз то да је човек здрав, само мало добре воље. Мора да додам и то да, на жалост, често постанемо свесни колико је крв важна, када затреба нама или неким нашим ближњима – каже Лазић, који је већ осам година први човек Општине Мали Иђош.

Он је позвао и све младе да следе његов ,и пример њему сличних доборовољним даваоцима крви, да буду мотивисани за добровољно давалаштво и тако постану део те велике хумане породице.

извор: vojvodinauzivo.rs