Вести

Едукација родитеља о правилној употреби дечјих заштитних аутоседишта

У скупштинској сали општине Мали Иђош, јуче је одржана едукација родитеља о правилној употреби дечјих заштитних аутоседишта, а у сарадњи Агенције за безбедност саобраћаја и општине Мали Иђош. Том приликом је, након едукације подељено 40 седишта родитељима присутним на едукацији, а Агенција за безбедност саобраћаја је посебно похвалила рад локалног тела за координацију послова безбедности саобраћаја те је обећала општини Мали Иђош да ће у наредних десетак дана, на поклон од Агенције добити још 20 дечјих заштитних аутоседишта.

На едукацији родитеља испред општине Мали Иђош били су присутни председник општине Мали Иђош и председник Месног одбора Српске напредне странке у Ловћенцу Марко Лазић као и председник локалног савета за безбедност саобраћаја и члан Српске напредне странке Зоран Вујиновић, док је испред Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије био присутан Томислав Петровић.

Потребно је истаћи да је општина Мали Иђош као најугроженије категорије лица на својој територији препознала најстарије и најмлађе као посебно рањиве учеснике у саобраћају, те у складу са тим је узела учешће и у овој акцији која је покренута на иницијативу Агенције за безбедност саобраћаја.