Вести

Градоначелнику Новог Сада, Милошу Вучевићу уручена захвалница од стране Националног савета црногорске националне мањине у Србији

Делегација коју је предводио генерални конзул Црне Горе у Србији, Драган Канкараш, председник одбора за службену употребу језика и писма, Зоран Мартиновић и заменик председника Националног савета, Бранислав Секулић у данашњој посети  уручили су захвалницу градоначелнику Новог Сада, Милошу Вучевићу. Том приликом, захвалили су се на досадашњој подршци у реализовању бројних културних манифестација, међу којима је извођење позоришне представе „Велика драма“ и вечерашњи концерт у Синагоги „Дуо Гитара“, Срђана Булатовића и Дарка Никчевића.

С обзиром на мултилукултуралност и мултиконфесионалност, као једне од битних обележја Новог Сада, градоначелник Вучевић је у разговору истакао значај доброг дијалога Градске куће са свим Националним саветима у Србији и понудио представницима црногорске националне мањине подршку у  реализацији будућих пројеката. Посебну захвалност изразио је према генералном конзулу Црне Горе, Миодрагу Канкарашу на координацији свих активности и добрим односима са организацијама и појединцима који долазе са територије Републике Црне Горе.

У крајњем разговору ове две делегације, договорена је даља сарадња у реализовању културних манифестација и пројеката.