Вести

Министар Недимовић у посети пољопривредницима у општини Мали Иђош

У склопу посете Севернобачком управном округу, дана 07.11.2019. године, ПП "Фекетић" АД Сомбор посетио је министар пољопривреде Бранислав Недимовић са председником општине Марком Лазићем, где су их дочекали бројни пољопривредни произвођачи и успешни пољопривредници.

Са домаћином, пољопривредним произвођачима, привредницима и председником општине Марком Лазићем, министар је разговарао о субвенцијама и осталим подстицајима које нуди Министарство на чијем је он челу. Значај ове посете је у томе што су учесници разговора добили прилику да у директном разговору са министром изнесу проблеме који их оптерећују, те да добију неопходне информације. То заиста показује колико Српска напредна странка и њени министри воде рачуна о сваком грађанину, те да министру није тешко да обиђе сваку општину.

Треба истаћи да је Општина Мали Иђош ове године први пут определила средства за подршку пољопривредним производјачима. Расписани су:
-Конкурс за доделу финансијских средстава за суфинансирање закупа пијачног простора
-Конкурс за доделу финансијских средстава за суфинансирање трошкова ветеринарских услуга и набавке лекова, вакцина и витамина за одгајиваче говеда и свиња
-Конкурс за доделу финансијских средстава за суфинансирање Регреса за репродуктивни материјал (вештачко осемењавање)
-Конкурс за доделу финансијских средстава за суфинансирање Управљања ризицима у пољопривреди
-Конкурс за доделу финансијских средстава за суфинансирање Инвестиција у физичку имовину пољопривредних газдинстава