Вести

Нова дечија игралишта у Малом Иђошу и Фекетићу

Чланови Општинског одбора предвођени председником Марком Лазићем обишли су локације у Малом Иђошу и Фекетићу на којима ће бити саграђена дечија игралишта. У току је расписивање јавне набавке након које ће бити започета изградња игралишта финансираних средствима из локалног буџета.

Подсећања ради, Покрајински секретаријат за спорт и омладину, одобрио је средства општини Мали Иђош у износу од 2.953.440,00 динара за обнову мини пич терена у Ловћенцу. Обнова је обухватила замену вештачке траве са кварцом и гуменим гранулатом, као и замену и санирање дотрајалих елемената ограде спортског терена димензија 18/33м.

Основна школа “Никола Ђурковић” у Фекетићу добила је нове подове за 11 учионица на укупној површини од 670м2. Средства су обезбеђена од стране Покрајинског секретаријата за образовање и локалне самоуправе.

Забавиште “Петар Пан” у Фекетићу је захваљујући подршци Покрајинског секретаријата за образовање добило нову енергетски ефикасну столарију. Уз подршку локалне самоуправе биће окречени и зидови у учионицама.

Овим пројектима наставља се интензиван рад Општинске управе на обезбеђивању најбољих услова за живот и развој наше деце.

Извор: vojvodinauzivo.rs