Вести

Обновљен Дом здравља у Малом Иђошу

Последњих 15 година зграда Дома здравља у Малом Иђошу била је у веома лошем стању. Од три спрата, само је приземље било функционално, јер је кров прокишњавао, а већина прозора није смела да се отвара из безбедносних разлога. Захваљујући средствима Канцеларије за управљање јавним улагањима, ова зграда недавно је коначно реновирана.

Колико је ово био захтеван и озбиљан пројекат говори податак да је Општина Мали Иђош још током 2017. године конкурисала за средства код републичке Владе како би се решио овај горући проблем. Пројекат је неколико пута дорађиван како би се обезбедила максимална сигурност, али и енергетска ефикасност објекта, истакао је председник општине Мали Иђош и председник Месног одбора Српске напредне странке у Ловћенцу Марко Лазић.

"Сви смо јако срећни. Задовољни су и запослени и пацијенти, а и ми из локалне самоуправе што је овако велик посао коначно завршен и што дом здравља има безбедну и сигурну зграду. Било је потребно пуно труда и стрпљења да се обезбеди сва потребна документација и до краја заврши пројекат. Канцеларија за управљање јавним улагањима је за ове радове обезбедила нешто више од 35 милиона динара без пдв-а, а радови су трајали седам месеци," рекао је Лазић.