Вести

Пречистачи у Бачкој Тополи и Малом Иђошу лек за Кривају

Изградња пречистача отпадних вода у Бачкој Тополи и Малом Иђошу приводе се крају а то је први корак у заштити реке Криваје и животне средине у овим севернобачким општинама.

Реч је о пројектима за које је Покрајинска влада путем Управе за капитална улагања Војводине издвојила више од 1.6 милијарди динара.

„Ово су велике и значајне инвестиције, које се изводе у року, квалитетно и према пројектној документацији. Очекујемо да постројење за пречишћавање отпадних вода у Бачкој Тополи буде пуштено у пробни рад до краја године, а у Малом Иђошу неколико месеци касније, јер је то захтевнији пројекат, што је важна вест за све грађане“, рекао је данас Игор Мировић, председник Покрајинске владе, приликом обиласка ових постројења. „Овај велики посао започели смо пре две године заједно са локалним самоуправама. Остаје нам да изградимо пречистач у Србобрану и помогнемо изградњу канализације, како би ишли ка решењу овог великог проблема. Заштита животне средине је нешто чему је Покрајинска влада посветила посебну пажњу доношењем стратешких докумената, попут Декларације усвојене пре две године, и све то показује да радимо конкретне ствари како бисмо заштитили животну средину“

Мировић је подсетио је да је Покрајинска влада, у делу њене одговорности, у великој мери очистила Велики бачки канал, истакавши да је неопходно да се што пре од стране Европске уније крене у чишћење деонице канала од Куле до Врбаса.

„Када завршимо чишћење Великог Бачког канала и реке Криваје моћи ћемо да кажемо да смо урадили важан посао у области заштите животне средине“, рекао је он.