Вести

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ МАЛИ ИЂОШ ОБИШАО РАДОВЕ НА ЖЕЛЕЗНИЦИ

Председник општине Мали Иђош, Марко Лазић, обишао је радове на изградњи вијадукта и железничке станице између Ловћенца и Малог Иђоша, а који су део капиталног пројекта изградње брзе пруге Београд – Будимпешта.

У разговору председника Лазића са надлежним органима градилишта дошло се до закључка да сви радови теку по плану.

“Велико нам је задовољство што је општина Мали Иђош обухваћена пројектом изградње брзе пруге. Географски положај наше општине је такав да смо на готово једнакој удаљености од Суботице и Новог Сада, те ће модернизација железнице олакшати путовање у оба смера становницима наше општине”, истакао је Лазић.

Пројекат изградње брзе пруга, која ће омогућити повезивање Београда и Будимпеште, обухвата трасу двоколосечне пруге и станице са објектима на прузи, реконструкцију и модернизацију железничких чворова Нови Сад, Врбас и Суботица, као и денивелацију укрштања пруге са друмским и пешачко-бициклистичким стазама. Такође, на овој деоници брзе пруге биће изграђено укупно 49 подвожњака, надвожњака и сличних објеката. Пројектом је предвиђена реконструкција девет железничких станица, (Нови Сад, Сајлово, Кисач, Степановићево, Змајево, Бачка Топола, Жедник, Наумовићево и Суботица), као и три нове станице са станичним капацитетима ( Руменка, Врбас и Ловћенац). У Врбасу ће бити изграђен и вијадукт дужине 1,6 километра.

извор: vojvodinauzivo.rs