Вести

Председник Србије Александар Вучић посетио Ловћенац

Председник Србије Александар Вучић данас је, поводом почетка нове школске године, посетио Основну школу “Вук Караџић” у Ловћенцу код Малог Иђоша, која ће добити модерну Huawei IdeaHub таблу. Председника Србије је испред школе дочекао велики број грађана и деце, са којима се поздравио.

Поред председника, у посети основној школи је и министарка просвете Славица Ђукић Дејановић.

Вучић ће присуствовати уручивању уређаја најновије технологије – Huawei IdeaHub табле Основној школи “Вук Караџић”, а коју имају још и основне школе у Крупњу, Ловћенцу, Панчеву, Петровцу на Млави, Варварину, Неготину и у Мерошини.

Huawei IdeaHub табла је уређај најновије технологије који користи вештачку интелигенцију и најбољи алат за виртуалне састанке и вишедимензионални видео конференцијски систем.

За традиционалисте, Huawei IdeaHub табла може да буде и “обична” бела школска таблу по којој две особе истовремено могу писати и цртати уз подршку паметног препознавања писања и цртања, а аутоматски идентификује речи, дијаграме и фигуре.

Због ових карактеристика, као и чињенице да не емитује штетно плаво светло, Huawei IdeaHub табла постала је неизоставни део рада са ђацима и студентима и један од главних алата модерних школа и универзитета.

Почетком 19. века почела је са радом ова основна школа, када се настава одвијала на немачком језику, а данашњи назив школа носи од 1990. године, по чувеном српском књижевнику и реформатору – Вуку Караџићу,наводи се на сајту ове школске установе.

Данас школу похађа више од 300 ученика, распоређених у 16 одељења.

Настава се одвија у једној смени, као први страни језик учи се руски (од петог до осмог разреда), а као други енглески језик (за све ученике).

У школи ради тридесет и један просветни радник .

Настава се одвија на српском језику.

Након посете школи Вучић ће обићи и Суботицу и Палић.

извор: vojvodinauzivo.rs