Вести

Пројекти из Малог Иђоша финасирани са шест милиона динара путем Покрајинског секретаријата за привреду и туризам

Јачање туристичке инфраструктуре и јачање капацитета, како у погледу смештаја, тако и других пратећих садржаја, били су, између осталог, тема данашње посете Ненада Иванишевића, покрајинског секретара за привреду и туризам, Општини Мали Иђош.

Секретар Иванишевић представио је подстицајне програме које Покрајински секретаријат за привреду и туризам предвиђа до краја године, односно расписивање јавних конкурса намењених женском предузетништву и манифестацијама.

“Секретаријат је у претходном мандату определио око 15 милиона динара за пројекте у Малом Иђошу, за привреднике и јачање туристичких капацитета. Ове године, путем конкурса пројекти из ове општине добили су око шест милиона динара, од тога је за област привреде усмерено три, за туризам два милиона динара а остало је намењено запошљавању.

Идеја је да формирамо јединствену туристичку понуду Севернобачког округа”, рекао је Иванишевић, додавши да ће Секретаријат наставити да подржава локалне пројекте са посебним акцентом на манифестацијама које привлаче велики број домаћих и страних туриста.

Председник Општине Мали Иђош Марко Лазић истакао је да је подршка Републичке и Покрајинске владе од изузетног значаја за раст и развој сва три места ове општине.

„У току је реализација бројних пројеката, као што су изградња еко-ловачког дома, уређење трга у Ловћенцу, док је у плану изградња бањског комплекса у Фекетићу – најавио је Лазић.

После састанка званичници су посетили “Катаи салашу” у Малом Иђошу и Ловачки дом у Ловћенцу, који представљају незаобилазни туристички ресурс општине Мали Иђош, те предмет интересовања домаћих и страних гостију већ неколико деценија. Иванишевић и Лазић су обишли и локацију у Фекетићу на којој је планирана изградња бањског објекта са пратећим садржајем и инфраструктуром.