Вести

Унија жена СНС организовала трибину у Фекетићу

На уницијативу Уније жена Српске напредне странке у Малом Иђошу, недавно је у сали Ватрогасног дома организована трибина на тему "Болести зависности".

Предавање је одржао начелник психијатрије Опште болнице Суботица, доктор Бранко Ђорђевић, специјализов за области у лечењу психосоматске болести, зависности коцке, наркоманије и синдрома рата. Посетиоци, међу којма су били највише млади, могли су се још једном упознати са опасностима које доноси наркоминија, али и чути стручно мишљење од предавача. Доктор Ђорђевић је покушао да укаже на проблеме који доводе до различитих облика болести зависности и превенцију истих. На основу истраживања којима се бави скоро тридесет година, сматра да срж проблема пониче у модерном друштву чију свест обликују неморални и неадекватни узори људи које виђамо свакодневно на интернету и телевизији, а акценат је ставио на чињеницу да број зависника у севернобачком округу и даље забрињавајуће расте. У разговору са присутнима одговарао је на бројна питања која се тичу овог проблема.

Унија жена је овом приликом за присутне презентовала све предходно спроведене активности указујући тиме на проблеме у друштву, као и сврху њихових акција бриге о старим и болесним лицима, омладини и друштвено-корисног рада у оквиру трибина и акција којим се припаднице Уније жена хуманитарно и волонтерски баве.

Према речима Зорана Мартиновића, повереника ОО СНС Мали Иђош, одбор и овом акцијом показује своје друштвено одговорно деловање и спремност да се на адекватан начин посвети проблемима који оптерећују заједницу. "Кроз разне активности које смо већ имали и кроз низ акција које планирамо да реализујемо тражимо и искрено верујем успевамо да пронађемо најбољи и најефикаснији начин да евидентирамо проблеме са којима се наши суграђани суочавају и помогнемо у решавању истих. Наше деловање није ограничено на време предизборне кампање или усмерено на сакупљање политичких поена већ је показатељ да сви, у оквиру својих могућности, можемо помоћи свима онима којима је помоћ неопходна.", рекао је Мартиновић.

Извор: БачкаПрес

Погледајте фотографије.