Вести

Вулин у посети Удружењу за заштиту мајки и деце „Изида“ у Фекетићу

Министар за рад , запошљавање, социјална и борачка питања, Александар Вулин посетио је данас Удружење за заштиту мајки и деце „Изида“ у Фекетићу, и поручио да ће и даље наставити сарадњу са њима, као што је недавно одобрен пројекат у вредности од 327.000 динара, у циљу очувања здравља и социјалне заштите деце са посебним потребама.

„Министарство је покренуло конкурс за социјалну заштиту, у вредности од 400 милиона динара, локалним самуправама где је од укупно 125 општина, аплицирало 123. На тај начин ћемо у целој Србији помоћи онима којима је помоћ најпотребнија“, изјавио је министар Вулин.

Без обзира на социјално стање било које општине, Вулин је потврдио да ће министарство наставити да помаже домове који се старају о деци са посебним потребама и о деци без родитељског старања, и изјавио да је до сада у Војводини у такве установе уложено више од 33 милиона динара.

Поред министра Вулина, удружење је посетио и начелник севернобачког округа, Драги Вучковић, који сматра да је социјална заштита деце са посебним потребама један од приоритета и изразио своју захвалност за сарадњу и помоћ која је одобрена од стране овог министарства.

Погледајте фотографије.